Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da su studenti Politehničkog fakulteta, odsjek Softversko inženjerstvo, uspješno završili svoju praksu u Centru za mlade INPUT. Tokom trajanja prakse studenti su imali priliku raditi na različitim inovativnim projektima, razvijati svoja tehnička znanja i usavršavati vještine timskog rada.

Svečana podjela potvrda održana je uz prisustvo dekana Politehničkog fakulteta, Prof. Ph.D. Samira Lemeša, i prodekana V.Prof.Dr. Nevzudina Buzađije. Njihovo prisustvo i podrška uveličali su ovaj značajan događaj, a njihovi govori dodatno su inspirisali naše mlade talente da nastave sa posvećenim radom i učenjem. Dekan Lemeš i prodekan Buzađija istaknuli su važnost ovakvih praksi za razvoj studenata i pohvalili su trud i zalaganje svih učesnika.

Na svečanoj ceremoniji, studenti su prezentovali svoje projekte, koje su razvijali tokom prakse. Projekti su obuhvatali širok spektar softverskih rješenja, od mobilnih aplikacija do kompleksnih web sistema, demonstrirajući kreativnost i tehničku stručnost naših praktikanata. Svaki student je imao priliku predstaviti svoj rad, objasniti izazove sa kojima se suočio i rješenja koja je implementirao.

Studenti su također podijelili svoje utiske o cjelokupnoj praksi. Mnogi su istakli da je praksa u Centru za mlade INPUT bila izuzetno korisna, omogućivši im da steknu praktična iskustva koja su nadogradila njihovo teorijsko znanje. Posebno su naglasili važnost mentorske podrške koju su imali tokom prakse, koja im je pomogla da brže napreduju i prevaziđu izazove.

Ovom prilikom želimo zahvaliti Politehničkom fakultetu na izuzetnoj saradnji i podršci. Također, izražavamo zahvalnost metoru Ma. Adiju Salčinoviću i ostalim asistentima Centra za mlade INPUT koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli uspjehu ove prakse. Čestitamo svim studentima na uspješnom završetku prakse i želimo im mnogo uspjeha u njihovim budućim profesionalnim poduhvatima.

Radujemo se budućim zajedničkim projektima i novim generacijama studenata koji će imati priliku učiti i razvijati se u našem Centru. Još jednom, čestitke svim našim praktikantima na postignutim uspjesima!
en_USEN
Share This