Odličan uspjeh studenata Univerziteta u Zenici

Tim pod imenom “Zlatna generacija”, koji čini 5 studenata prve godine studijskog programa Softversko inženjerstvo Politehničkog fakulteta, osvojio je prvo mjesto na hackathonu u Tuzli.
Članovi tima su studenti: Adi Hinović, Inas Malkić, Almir Mujanović, Abdulah Fejzić i Vedad Delić. Na šestom Bicom Systems Hackathonu, koji je održan u Tuzli od 2. do 4. decembra 2022, ostvarili su ogroman uspjeh i pokazali veliko znanje osvojivši prvo mjesto od ukupno osam timova iz cijele Bosne i Hercegovine.
Pobjedničkom timu upućujemo iskrene čestitke
Tim pod imenom “ZIP”, koji čine 3 studenta prve godine studijskog programa Softversko inženjerstvo Politehničkog fakulteta, osvojio je četvrto mjesto na hackathonu u Živinicama.
Članovi tima su studenti: Kemal Bašić, Amina Smailagić i Nino Stević. Na STEM HUB Hackathonu, koji je održan u Živinicama od 18. do 20. novembra 2022, osvojili su četvrto mjesto sa svojom aplikacijom C++ Village, računarskom igrom za učenje C++ programskog jezika. Iako nisu osvojili nagradu, možemo biti ponosni na naše studente jer su pokazali i znanje, i kreativnost i inovativnost.

Arhive

KONTAKT

+387 32 449 120
+387 32 449 126
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This