O NAMA

Skupština Zeničko-dobojskog kantona dana 27.07.2011. godine donijela Odluku o organizovanju Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici.
Vlada Zeničko-dobojskog kantona je u junu usvojila Zaključak o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici.
Politehnički fakultet osmišljen je kao moderan fakultet, orijentisan na razne inženjerske studijske programe, kao što je već duže vrijeme praksa i u svijetu gdje sve veću popularnost dobijaju upravo ovakvi fakulteti, koji se odlikuju multidisciplinarnošću.
Na Politehničkom fakultetu trenutno su zastupljena tri studijska programa, i to: Proizvodni biznis, Građevinarstvo i Softversko inženjerstvo.
Fakultet je počeo sa radom sa studijskim programom Građevinarstvo. Studijski program Proizvodni biznis osnovan je 2006. godine pri Mašinskom Fakultetu, a nakon nekoliko godina prešao je na Politehnički fakultet. Od 2018. godine na Politehničkom fakultetu postoji i studijski program Softversko inženjerstvo.
Na Politehnički fakultet upisuju se završenici tehničkih srednjih škola i gimnazija sa najvišim postignutim uspjehom u srednjoj školi i koji uz to još polože i prijemni ispit iz matematike.

KONTAKT

+387 32 449 120
+387 32 449 126
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana