Konkurs za stipendiju ‘Lejla Hairlahović-Hušić’ 2023.

Muzej ratnog djetinjstva (MRD) raspisuje konkurs za stipendiju “Lejla Hairlahović-Hušić” koja se dodjeljuje jednom godišnje kandidatkinji ili kandidatu u spomen na prerano preminulu istraživačicu MRD-a. Inspirisani Lejlinim uvjerenjem da je obrazovanje temelj društva, stipendiju smo osnovali s ciljem podrške istraživačicama i istraživačima. Stipendiju dodjeljujemo u saradnji sa Fondacijom “Lejla Hairlahović-Hušić”.

Vrijednost stipendije za 2023. godinu iznosi 3.000,00 KM i dodjeljuje se jednokratno.

Na konkurs se mogu prijaviti doktorantice i doktoranti državljani Bosne i Hercegovine ili strani državljani koji istražuju na prostoru Bosne i Hercegovine, a koji rade istraživanja iz oblasti antropologije, arheologije, psihologije, pedagogije, historije, sociologije, lingvistike, književnosti, filozofije, historije umjetnosti, prava, politologije i žurnalistike.

Ugovorom će biti precizirano dostavljanje dokaza o realizovanom istraživanju. Utrošak sredstava dodijeljene stipendije neće biti potrebno pravdati.

Odluku o dodjeli stipendije donosi stručni žiri koji imenuje Muzej ratnog djetinjstva.

Svoju prijavu sa naznakom “Prijava za stipendiju Lejla Hairlahović-Hušić” pošaljite do 20. februara 2023. na info@warchildhood.org. Uz vlastite kontakt podatke, potrebno je priložiti sljedeće:

  • Kratki sažetak/prijedlog istraživačkog projekta za koji biste kao poticaj iskoristili stipendiju (do 3.000 znakova);
  • Profesionalnu biografiju;
  • Jednu akademsku preporuku.

Stipendija će biti dodijeljena do kraja marta 2023. godine kada će biti objavljeno ime dobitnice ili dobitnika.

Za sve upite možete nam se obratiti na info@warchildhood.org do 15. februara 2023. godine.

Kao prva dobitnica stipendije “Lejla Hairlahović-Hušić” uz zahvalnost osjećam i odgovornost koju nosi ova uloga. Pored novčanog doprinosa koji je za istraživača veoma značajan, posebno ističem što je Komisija prepoznala društveni i znanstveni značaj doktorske disertacije i ocijenila istraživački rad kao visokokvalitetan. Stoga je stipendija i dodatni motivacijski faktor.

Anida Manko, dobitnica stipendije za 2022. godinu

Arhive

KONTAKT

+387 32 206 100
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

en_USEN
Share This