Kemal Šanjta održao predavanje „Upravljanje karijerom i očekivanjima u IT“

Amfiteatar Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, kao i svaki put do sada, kada su u pitanju predavanja stručnjaka iz IT oblasti bio je premali za sve zainteresovane studente i završenike srednjih škola, kao i uposlenike Univerziteta u Zenici. Naime, jako zanimljivo predavanje danas je održao Kemal Šanjta (Thousand Eyes Dublin) na temu „Upravljanje karijerom i očekivanjima u IT“ . Ovo predavanje održano je u okviru aktivnosti „Budi student na jedan dan“ Univerziteta u Zenici, na kojem su učenici srednjih škola imali mogućnost boraviti na Politehničkom fakultetu i saznati šta ih to očekuje na budućem studiju.

Kemal Šanjta rođen je u Zenici, gdje je završio osnovno i srednje školovanje, a sada trenutno živi i radi u Dublinu (Irska), gdje je i na master studiju. Diplomirao je kibernetičku sigurnost na  National College of Ireland.

Današnje motivirajuće predavanje namijenjeno je prije svega studentima i budućim studentima. Kroz svoje bogato radno iskustvo u vodećim svjetskim kompanijama iz oblasti IT-a: Amazon, Facebook, Workday, a danas u startupu Thousenad Eyes, Kemal Šanjta prezentirao je mogućnosti zaposlenja u IT sektoru, očekivanja, načine na koji se stiču određene vještine potrebne za bavljenjem poslovima iz ovih oblastima, načine vođenja intervjua, poteškoćama, izazovima, ali prednostima bavljenja poslom za koji je potrebno mnogo rada, znanja i vještina, a koji na kraju za rezultat ima uspješnu karijeru.

Dekan Politehničkog fakulteta, prof.dr.sc. Sabahudin Jašarević i prorektor za nastavu i studentska pitanja, prof.dr.sc. Enes Hašić, ukratko su predstavili studentima mogućnosti studiranja na Univerzitetu u Zenici, odnosno Politehničkom fakultetu.

Arhive

KONTAKT

+387 32 206 100
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This