Javno predavanje na temu KRAJ TEHNOLOGIJE I POSLJEDNJI TRANZISTOR.

U utorak, 9.7.2019 u 11 sati javno predavanje na Politehničkom fakultetu

U utorak u 11:00 sati u amfiteatru Politehničkog fakulteta održat će se javno predavanje na temu KRAJ TEHNOLOGIJE I POSLJEDNJI TRANZISTOR.

Predavači su Irfan Mirza, direktor kompanije Microsoft za regulatornu usklađenost i istraživačke djelatnosti i Sabina Šutković, Senior IT programski menadžer u sjedištu Microsoft-a u Seattle, USA. 

Ova zanimljiva i aktuelna tema prezentirana je kao uvodno predavanje na konferenciji NT-2019 u Akademiji nauka i umjetnosti BiH u Sarajevu u junu ove godine, a na poziv Univerziteta u Zenici pristali su da ovo veoma zanimljivo predavanje održe i za studente i osoblje našeg Univerziteta.

Irfan Mirza trenutno istražuje promjene paradigme u strategiji digitalnih prava za zdravstvene podatke. Prethodno je vodio četverogodišnju transformaciju Microsoft komercijalnih kapaciteta u online i cloud uslugama. Rukovodi globalnim istraživačkim timom koji se bavi najsavremenijim tehnologijama kao što su umjetna inteligencija, kvantno računarstvo i kriptografija.

Sabina Šutković preko 14 godina radi kao softverski inženjer ili programski menadžer na razvoju poznatih Microsoft rješenja kao što su Windows Live, One Drive, Bing.com. Zajedno učestvuju u projektima Bosnian American Institute (BAI).

Arhive

KONTAKT

+387 32 206 100
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This