Izvještaj o realizaciji studentske posjete fakultetu elektrotehnike Tuzla, u okviru međunarodnog simpozija INTSIKT 2022

U Tuzli je od 13-14 juna 2022.g. održan međunarodni simpozij INTSIKT 2022 u organizaciji Fakulteta Elektrotehnike Ljubljana i Fakulteta Elektrotehnike Tuzla. Teme prezentacija su se oslanjale na primjenu ICT-a u privredi  i  poljoprivredi.

Studenti Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici (Odsjek za Softversko inženjerstvo) su u okviru studentske sesije zajedno sa  kolegama, uspješno prezentovali  dva  softverska rješenja:

– Praksa.ba, ( Jana Jerkić, Emir Baručija, Kenan Genjac i Adi Zubić)

– Design and Implementation of a Virtual Machine for a Dynamic Object-Oriented Programming Language (Elmin Marevac, Ajdin Junuzović, Sanid Muhić, Muharem Keleštura)

Navedene  softverske sisteme  studenti su razvijali   multidisplinarnim projektnim pristupom kroz više nastavnih jedinica (Analiza i dizajn Softvera, Razvoj Softvera i Kontrola kvaliteta softvera), tokom  druge i treće godine studija.

Ovo je potvrda da su studenti koji se obrazuju na politehničkom fakultetu sposobni na izazove koji im predstoje u budućnosti, a profesorima potvrda da su uspjeli u osposobljavanju studenata da razviju gotov proizvod.

Nastavni tim su sačinjavali: doc. dr. Mujo Hodžić, doc. dr. Nermin Goran i V. Asisten Sanid Musić.

Arhive

KONTAKT

+387 32 449 120
+387 32 449 126
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This