Građevinijada 2022 – Palić

U periodu od 12.5. do 16.5. tim od 10 studenata sa Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici je prisustvovao ovogodišnjem međunarodnom takmičenju pod nazivom Građevinijada.

Takmičenje se obilježava već dugi niz godina, a studenti imaju priliku da se takmiče u mnogim građevinskim oblastima, kao i u raznim sportovima. Ovogodišnjem druženju su prisustvovali građevinski fakulteti iz 8 zemalja te je preko 800 studenata provelo četiri dana u predivnom ambijentu jezera Palić na sjeveru Srbije.

Ono što je poseban čar ovakvog takmičenja jeste što studenti imaju priliku da se međusobno upoznaju, razmijene iskustva te ponesu lijepe uspomene u svoje zemlje. Naše djevojke Nizama Patković, Amila Hadžić i Berina Telalović su bile dio takmičenja iz oblasti Statika konstrukcija te su osvojile 3. mjesto i time dobile bronzanu medalju. U ovom takmičenju je Novi Sad zauzeo prvo mjesto sa 12 bodova, Beograd drugo mjesto sa 11 bodova, koliko je i naš tim uspio osvojiti, ali je i vrijeme predaje testa ulazilo u obzir. Ono na što su studentice posebno ponosne jeste što je medalja osvojena u oblasti koja važi za jednu od najtežih u građevinarstvu.

Ovu priliku želimo iskoristiti i da se zahvalimo našim sponzorima ITC Zenica, Sportskom savezu Univerziteta u Zenici te Politehničkom fakultetu na obezbjeđenju potrebnih novčanih sredstava.

Arhive

KONTAKT

+387 32 206 100
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

en_USEN
Share This