Zanimljiva edukativna posjeta PERO baucentra u Zenici ostavila je utisak na studente Mašinskog fakulteta Zenica i Politehničkog fakulteta Zenica. Oni su u okviru praktične nastave, a u organizaciji profesora Darka Petkovića imali priliku upoznati se sa različitim vrstama materijala za gradnju i uređenje doma i vrta, koji su dostupni u svim PERO baucentrima.

Vođeni iskusnim direktorom i vlasnikom kompanije PERO, gospodinom Mladenom Perićem, studenti su korak po korak istraživali odjele trgovine, gradeći dublje razumijevanje o širokom spektru proizvoda i usluga koje nudi PERO baucentar.

Studenti su posjetili i odjel reznice ploča, gdje su se upoznali sa procesom obrade ploča i izrade namještaja. Tamo su stekli osnovna znanja o tehnologiji i metodama proizvodnje, kao i različitim poslovima koji se mogu obavljati u industriji proizvodnje namještaja. Direktor Perić je podijelio svoje znanje i iskustva nekih lokalnih proizvođača namještaja koji sarađuju s reznicom PERO baucentra, naglašavajući da je ovo rastuća grana privrede, gdje će biti dosta posla i u godinama koje dolaze, a u trening učionici su studenti imali priliku upoznati se s načinom rada u programu Corpus, koji se koristi za dizajniranje i planiranje namještaja.

Tokom obilaska baucentra, posjetili su i PERO salon Enterijera, gdje su korak po korak prošli kroz postupak izrade vizualnog prikaza kupatila s različitim vrstama namještaja i keramičkih pločica, koje kupcima u centru olakšava vizuelizaciju svog budućeg prostora, kao i donošenje odluke u kupovini.

Ova edukativna posjeta naglasila je cjeloviti pristup PERO baucentra u pružanju rješenja za dom i vrt. Zahvaljujući predanosti gospodina Mladena Perića i stručnosti osoblja, studenti su stekli dragocjeno iskustvo i inspiraciju za svoje buduće projekte.

Vijest preuzeta sa: www.zenicablog.com

 

Arhive

KONTAKT

+387 32 206 100
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

en_USEN
Share This