Bicom Systems Hackathon 2022

Kompanija Bicom Systems tradicionalno već šestu godinu zaredom organizuje Hackathon, sa željom da pruži priliku mladim i talentovanim ljudima iz Bosne i Hercegovine da pokažu svoje sposobnosti u praksi. Ovogodišnji Hackaton planiran je kao live događaj, koji će se održati u Tuzli.

Tokom Hackathon-a takmičari će imati priliku da pokažu svoje znanje i kreativnost u rješavanju problema sa kakvima se do sada nisu susretali. Od timova očekujemo da u periodu od petka u 16h do nedelje do 00h  kreiraju rješenje za problem koji će biti podijeljen sa njima pred sami početak Hackathon-a. Po isteku vremena predviđenog za razvoj ideje, svi timovi će predstaviti svoje rješenje stručnom žiriju.

Ovogodišnja generalna tema se zasniva na upoznavanju i upotrebi Go programskog jezika, a konkretan problem/izazov, bit će podijeljen sa učesnicima na dan samog takmičenja.

——

Sve informacije o tome ko može aplicirati, koji su kriteriji uspjeha, koja su pravila takmičenja, te mnogo drugih informacija, možete pronaći na našoj Hackathon web stranici pod sekcijom “Pravila i smjernice” – https://hackathon.bicomsystems.com/.

——
Ove godine vas, na osnovu bodovanja stručnog žirija, očekuju sljedeće nagrade:

– Gopher Whisperer Award | 2000 KM
– Gopher Circle of Excellence Award | 1500 KM
– Gopher Legacy Award | 1000 KM

Ali ovo nije sve! I ove godine vrijedni i inovativni učesnici imaju priliku osvojiti Bicom Systems stipendiju, kao i priliku za zaposlenje.

——

S ciljem učestvovanja u ovogodišnjem Hackathon-u svi članovi tima moraju ispuniti aplikacionu formu. Svaki tim mora odrediti jednog lidera tima koji će popuniti formu, odnosno pitanja vezana za timsku selekciju. Bitno je da svi članovi tima navedu aspolutno isti naziv tima (fokus na velikim i malim slovima, specijalnim karakterima i sl.).  Za sve učesnike izvan Tuzle bit će obezbijeđen smještaj, te refundirani putni troškovi. Broj učesnika je ograničen!

Prijave su otvorene do 15. novembra 2022. godine.

Prijavljivanjem se podrazumijeva da su navedena pravila pročitana i prihvaćena.

Za sva pitanja, kontaktirajte nas na hackathon@bicomsystems.com.

Arhive

KONTAKT

+387 32 449 120
+387 32 449 126
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This