29.10.2021. CIP I MF UNZE: PRAKTIČNA NASTAVA U FIRMAMA WOOD-TEAM I SECOM U VISOKOM

Za studente Mašinskog i Politehničkog fakulteta na odsjecima Proizvodni biznis (II godina), Dizajn i Tehnologije u Drvopreradi – DTD (II i III godina) te Menadžment proizvodnih tehnologija (MPT) održana je praktična nastava u fabrikama Wood-Team (www.woodteam.ba) i SECOM u Visokom.

Šef proizvodnje u Wood-Team mr.sc. Hurun Smailbegović bio je domaćin studentima dok je u SECOM.u to bio dr.sc. Sanin Hasanić. Nakon uvida u proizvodni program u izložbenim dijellovima fabrika, studenti su imali priliku da obiđu sve proizvodne i logističke sektore tvornica te da se detaljno upoznaju sa tehničko-tehnološkim i proizvodnim procesima u ove dvije fabrike. Kako je najveći dio proizvodnje ovih fabrika vezan za inostrano tržište dosta pitanja odnosilo se na način kako se radi dizajn te konstrukcijsko-tehnološka dokumentacija, ko kontroliše ulazne polufabrikate a ko izlazne proizvode, način pakovanja, otpreme, unutrašnjeg transporta, formiranja prodajne cijene i dr.

U pratnji studenata na nastavi su bili prof.dr Darko Petković i asistent mr.Emir Đulić. Kako je ovo prva praktična nastava u firmi Wood Team to ćemo dati par riječi o ovoj firmi: Osnovana je 2010.godine za proizvodnju stolica. Stolice se proizvode u fabrikama u Ilijašu i Visokom gdje je i sjedište direkcije kompanije. Trenutno zapošljavaju oko 170 ljudi a dnevno proizvode oko 1000 stolica. Proizvodnju realizuju na oko 5000 m2 a skladišni prostori su na cca 2000 m2. Secom Visoko je stari partner MF i PtF koji je više puta predstavljen na web stranici UNZE.

Arhive

KONTAKT

+387 32 449 120
+387 32 449 126
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This