Poziv na učešće u Noći istraživača

Zenička razvojna Agencija ZEDA u saradnji s Gradom Zenicom je ove godine potvrdila svoje učešće na svjetski poznatom događaju- „Researchers Night“, odnosno „Noć istraživača“, koji se održava svake godine u septembru u oko 30 Zemalja i preko 300 gradova.
Riječ je o događaju koji se održava širom Evrope pod inicijativom Evropske komisije od 2005. godine kao dio FP7, a sadašnjeg Horizont 2020 programa, koji okuplja veliki broj posjetilaca i istraživača jednom godišnje, posljednjeg petka u septembru. Cilj Noći istraživača je promocija naučnih istraživanja i karijere naučnika – istraživača, kao i podizanje svijesti kod šire javnosti o uticaju istraživanja na svakodnevni život.
Promocija nauke i naučno-istraživačkog rada, u slučaju Noći istraživača podrazumijeva razne aktivnosti u večernjim časovima, a težište je na predstavljanju istraživača u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, isticanju pozitivnog uticaja istraživača na svakodnevni život, te na promovisanju karijere istraživača, posebno kod mladih.
Prošle godine je ovaj događaj u Bosni i Hercegovini bio organizovan u šest gradova, a prisustvovalo mu je oko 20 000 učesnika. Ove godine i Zenica ima čast da organizuje Noć istraživača i da spoji istraživače sa teritorije Grada Zenice u prostorijama Zeničke razvojne agencije ZEDA, u prostoru Impulse Creative Centre-a.
Pozivamo Vas da 28.09.2018.godine dođete i učestvujete u ovom zanimljivom, poučnom i korisnom događaju, koji se po prvi put organizuje u našem Gradu, a nadamo se da će zaživjeti i kao tradicionalan susret mladih istraživača iz oblasti nauke i naučno-istraživačkog rada.
Molimo da Vaše učešće potvrdite najkasnije do ;etvrtka, 20.09.2018. godine. Ujedno, potrebno je da dostavite kratak opis onoga što ćete Vi predstaviti kao svoj naučno-istraživački rad, kao i broj osoba koje dolaze u ime Vaše institucije/firme/organizacije.

Više informacija o samom događaju možete naći na web stranici: http://www.nocistrazivaca.ba/.

Za sve dodatne informacije vezane za organizaciju i učešće obratite se putem ovog mail-a ili na kontakt telefon: 032/445-833 , 032/445-832.

Arhive

KONTAKT

+387 32 449 120

 

+387 32 449 126

 

ptf@unze.ba

 

Fakultetska 1, 72000 Zenica

 

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This