Nastavak učešća Politehničkog fakulteta u Evropskoj mreži razmjene CEEPUS-III

Politehnički fakultet nastavlja svoju dosadašnju uspješnu saradnju sa univerzitetima iz zemalja Podunavske regije u okviru Evropske mreže za mobilnost CEEPUS – Central European Exchange Program for University Studies. Konkretna saradnja odvija se kroz mrežu Building Knowledge and Experience Exchange in CFD (Razvoj znanja i razmjena iskustava u CFD-u), u kojem učestvuju fakulteti iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Češke Republike, Mađarske, Slovačke, itd.

Koordinator ove mreže ispred Politehničkog fakulteta je V. prof. dr. Edin Berberović.

U proteklih nekoliko godina u okviru mreže ostvareno je nekoliko razmjena / mobilnosti, kako od strane profesora i studenata doktoranata, koji su sa fakulteta iz drugih zemalja dolazili na Politehnički fakultet, tako i od strane profesora i studenata doktoranata Politehničkog fakulteta na fakultete u druge zemlje.

Prvu mobilnost u akademskoj 2018/2019. godini realizirao je V. prof. Edin Berberović na Institutu za procesnu tehniku i energetiku BOKU Univerziteta u Beču, gdje je držo predavanja za studente master studija iz tematike Proračunske mehanike fluida (CFD).

U narednom periodu očekuje se realizacija dodatnih stručnih posjeta i boravaka, kako naših profesora na drugim fakultetima, tako i profesora sa drugih fakulteta na Politehničkom fakultetu.

Arhive

KONTAKT

+387 32 449 120
+387 32 449 126
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This