Na Univerzitetu u Zenici počela nova akademska godina

Danas je na fakultetima Univerziteta u Zenici počela nova akademska godina. Tom prilikom je, uz poštivanje epidemioloških mjera zaštite od  COVID-19 virusa, organiziran i svečani prijem brucoša. Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta posjetili su prva predavanja na Politehničkom fakultetu i na Mašinskom fakultetu, te uz dekana Politehničkog fakulteta, prof.dr.sc. Sabahudina Jašarevića i dekana Mašinskog fakulteta, prof.dr.sc. Fuada Hadžikadunića,  studentima poželjeli dobrodošlicu. 

Prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor  Univerziteta u Zenici je ovom prilikom u svom obraćanju brucošima kazao  da stjecanjem novih znanja imaju priliku i privilegiju, ali i odgovornost da postanu oni subjekti u društvu koji mogu mijenjati to društvo u pozitivnom smjeru. Rektor je također istakao da će nastavnici i saradnici na Univerzitetu u Zenici učiniti sve da stvore preduvjete na temelju kojih će studenti moći ostvariti svoje akademske ciljeve. 

Prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta  prenio je čestitke i zaželio dobrodošlicu studentima u ime svih članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem. Ovom prilikom prof.dr.sc. Spahija Kozlić, kazao je studentima da  će Vlada Zeničko-dobojskog kantona osigurati stipendije za sve studente koji ispunjavaju formalne uslove, te da je cilj Vlade Zeničko-dobojskog kantona da osigura kvalitetne uslove za izvođenje nastave.

Arhive

KONTAKT

+387 32 449 120
+387 32 449 126
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This