Građevinijada u Bugarskoj

Studenti Politehničkog fakulteta s odsjeka Građevinarstvo su učestovali na 45. Građevinijadi, koja je održana od 02.05. do 07.05. u Sunčevom Bregu – Bugarska. Idejа Građevinijade je dа kroz komunikаciju i rаzmjenu informаcijа među sudionicima, kаo i kroz međusobno takmičenje, prije svega u znаnju, a zatim i u sportu svi zаjedno doprinesu kvаlitetnijoj edukаciji, dаljnjem nаpretku i razvoju novih znаnjа i tehnologijа iz područja građevine. Studenti su učestovanjem u ovom projektu bili dio priče koja povezuje 25 građevinskih fakulteta s područja bivše Jugoslavije i preko 1500 učesnika. U Zenicu su došli s puno lijepih uspomena, prijateljstava i znanja, te tri pehara.
Djevojke su osvojile zlato u košarci, ekipno smo osvojili drugo mjesto u šahu, te treće mjesto iz predmeta Saobraćajnice.
Studentica Anida Ćorović je izabrana za najboljeg igrača u ženskoj košarci, a studentica Azra Mulalić je titulu šampiona u šahu dobila pobjedivši djevojku iz ekipe koja je osvojila prvo mjesto.
Zahvalnost za odlazak dugujemo našim prijateljima i sponzorima : Politehničkom fakultetu i Univerzitetskom sportskom savezu studenata, Općini Jajce , te firmama : Alu wood inžinjering d.o.o. Maglaj, ITC Zenica, Diwanx Sarajevo, Kakanj cement , Zovko, Elite, Zeni-lijek i Pyrus.

Arhive

KONTAKT

+387 32 449 120
+387 32 449 126
ptf@unze.ba
Fakultetska 1, 72000 Zenica

LOKACIJA

Web development: CRTAONA | Copyright 2018 | Sva prava zadržana

Share This